Neem contact op

Uw vloerenspecialist in Almere

Houten vloeren Almere

Er zijn talloze soorten houten vloeren op de markt beschikbaar. Hierin vallen twee categorieën te onderscheiden: de massieve en samengestelde houten vloer. De eerste soort is, zoals de naam als doet vermoeden, uit één massief stuk hout gezaagd. Samengestelde houten vloeren bestaan uit verschillende dunne lagen op elkaar. De onderste lagen zijn meestal van een andere houtsoort dan de toplaag. Dit type vloer wordt ook wel lamelparket of multiplank genoemd en wordt verreweg het meest verkocht.

Wat voor houten vloer voor u het meest geschikt is hangt volledig af van uw smaak en budget. Om uw mogelijkheden in te perken kunt u allereerst een keuze maken tussen massief hout of multiplank. Ieder type heeft andere eigenschappen en een ander prijskaartje. Benkemper Parket zet voor u enkele voor- en nadelen op een rijtje.

Massief hout of multiplank?

De belangrijkste plus- en minpunten om voor een massief houten vloer te kiezen hebben met de natuurlijke eigenschappen van het product te maken. Een massieve plank straalt niet alleen duurzaamheid en kwaliteit uit, maar ís ook duurzaam. Door de dikte van de vloer is deze geschikt om vaak te schuren en opnieuw af te werken. Hierdoor zijn beschadigingen bijna altijd te verhelpen. Een massief houten vloer heeft echter meer onderhoud nodig dan lamelparket en heeft meer last van werking van het hout. Hier moet rekening mee worden gehouden bij het leggen en onderhouden vande vloer.

Multiplank bestaat uit verschillende dunne lagen die op zo’n manier zijn samengesteld dat de werking van het hout drastisch is verminderd. De toplaag van een samengestelde vloer is vele malen dunner dan een massieve plank, maar is vaak alsnog meerdere malen te bewerken. Lamelparket heeft als grootste voordeel dat het een stuk goedkoper is dan massief hout.

Leggen en afwerken

Naast het type plank zijn er allerlei houtsoorten om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire eiken of grenen. We adviseren u graag bij het uitzoeken van een geschikte vloer. Benkemper Parket kan bovendien voor u in Almere ieder type vloer en iedere soort hout leggen. Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn met het afwerken, onderhouden en renoveren van uw houten vloer.

Bel voor meer informatie 0346 - 72 84 02 of vul ons offerteformulier in.

 
 

Waarom Benkemper Parket?

  • Jaren ervaring met houten vloeren
  • Uw wensen centraal
  • Afwerking van alle soorten houten vloeren

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Stofvrij schuren
• Reparaties
• Aanhelingen

Hoofdvestiging