Neem contact op

Uw vloerenspecialist in Almere

Houten vloer leggen in Almere?

Een mooie houten vloer is zeer bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Mensen laten vaak een houten plankenvloer leggen vanwege de warme, natuurlijke en authentieke uitstraling, maar ook vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Een typische houten vloer bestaat uit gelijke rechte planken die vaak tussen de 18 en 20 mm dik zijn. Qua breedte en houtsoort kunnen houten vloeren sterk uiteenlopen. Hout kan onder invloed van bepaalde weersomstandigheden gaan werken en wordt daarom meestal niet zwevend maar vast gelegd.

Verschillende houtsoorten

Er zijn talloze verschillende houtsoorten in de wereld. Zo is er zachthout van naaldbomen en hardhout van loofbomen. De bekendste houtsoorten voor vloeren zijn eiken, grenen, berken, essen en esdoorn. Binnen de verschillende houtsoorten bestaan vaak weer meerdere varianten, zoals Frans eiken en Amerikaans eiken. Iedere houtsoort heeft haar eigen kleur, tekening en massa. Ook gedraagt iedere houtsoort zich anders bij verschillende omstandigheden. Bij een eiken vloer leggen moet men rekening houden met andere factoren dan bij grenen. Het uiteindelijke uiterlijk van uw vloer hangt daarnaast ook weer af van de olie of lak die gebruikt wordt ter afwerking.

Uw houten vloeren specialist in Almere

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste houten vloer voor uw situatie. Ook kunnen we u in Almere helpen bij het inmeten, leggen en afwerken van allerlei typen vloeren. Zo kunnen wij zonder problemen een eikenhouten vloer leggen of een houtsoort naar keuze plaatsen. Heeft u een oude en versleten vloer? Wij kunnen indien nodig uw houten vloer vervangen of renoveren.

Wilt u meer weten of wilt u direct een afspraak maken? Bel dan 0346 - 72 84 02. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen.

 
 

Waarom Benkemper Parket?

  • Jaren ervaring met houten vloeren
  • Uw wensen centraal
  • Afwerking van alle soorten houten vloeren

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Stofvrij schuren
• Reparaties
• Aanhelingen

Hoofdvestiging